91考试网
各地
资讯
当前位置:91考试网 >> 公共英语 >> PETS二级 >> 阅读指导 >> 2018年公共英语二级阅读理解练习题(10)

2018年公共英语二级阅读理解练习题(10)

91考试网   2018-08-02   【

2018年公共英语二级阅读理解练习题(10)

  “I’ve never met a human worth cloning,” says cloning expert Mark Westhusin from his lab at Texas A&M University. “It’s a stupid endeavor.”

  That’s an interesting choice of adjective, coming from a man who has spent millions of dollars trying to clone a 13-year-old dog named Missy. So far, he and his team have not succeeded, though they have cloned two cows and a cat.

  They just might succeed in cloning Missy soon — or perhaps not for another five years.

  Westhusin's experience with cloning animals leaves him upset by all this talk of human cloning. In three years of work on the Missy project, using hundreds upon hundreds of dog's eggs, the A&M team has produced only a dozen or so embryos carrying Missy's DNA. None have survived the transfer to a surrogate(代孕的)mother. The wastage of eggs and the many spontaneously aborted(流产,发育不全) fetuses(胎)may be acceptable when you're dealing with cats or bulls, he argues, but not with humans. “Cloning is incredibly inefficient, and also dangerous,” he says.

  Even so, dog cloning is a commercial opportunity, with a nice research payoff. Ever since Dolly the sheep was cloned in 1996, Westhusin's phone has been ringing with people calling in hopes of duplicating their cats and dogs, cattle and horses. “A lot of people want to clone pets, especially if the price is right,” says Westhusin. Cost is no obstacle for Missy's mysterious billionaire owner; he's put up $3.7 million so far to fund A&M's research.

  Contrary to some media reports, Missy is not dead. The owner wants a twin to carry on Missy's fine qualities after she does die. The prototype(原型;雏形)is, by all accounts, athletic, good-natured and super-smart. Missy's master does not expect an exact copy of her. He knows her clone may not have her temperament(气质、性情). In a statement of purpose, Missy's owner and the A&M team say they are “both looking forward to studying the ways that her clones differ from Missy.”

  Besides cloning a great dog, the project may contribute insight into the old question of nature vs. nurture. It could also lead to the cloning of special rescue dogs and many endangered animals.

  However, Westhusin is cautious about his work. He knows that even if he gets a dog pregnant, the offspring, should they survive, will face the problems shown at birth by other cloned animals: abnormalities like immature lungs and heart and weight problems~ “Why would you ever want to clone humans,” Westhusin asks, “when we're not even close to getting it worked out in animals yet?”

  小题1:By “stupid endeavor”, Westhusin means to say that ________. A.human cloning is a foolish undertaking

  B.animal cloning is absolutely impractical

  C.human cloning should be done selectively

  D.animal cloning is not worth the effort at all

  小题2:What does the second paragraph tell us about Westhusin's dog cloning project? A.Its success is already in sight.

  B.It is progressing smoothly.

  C.It is doomed to utter failure.

  D.Its outcome remains uncertain.

  小题3:By cloning Missy, Mark Westhusin hopes to ________. A.study the possibility of cloning humans

  B.search for ways to modify its temperament

  C.find out the differences between Missy and its clones

  D.examine the reproductive system of the dog species

  小题4:We learn from the passage that animal clones are likely to have ________. A.a bad temper

  B.defective(有缺陷的、有毛病的)organs

  C.immune deficiency

  D.an abnormal shape

  小题5:What’s the best title of the passage? A.Cloning of Missy

  B.Scientist Says ‘No’ to Human Cloning

  C.Human Cloning Is Dangerous .

  D.Westhusin Is Cautious about Cloning

  参考答案及解析

  小题1:A

  小题2:D

  小题3:C

  小题4:B

  小题5:B

  试题分析:文章介绍了关于克隆方面的知识,由此让读者认识到克隆人类不是明智的选择。

  小题1:猜测词义题。根据第一句“I’ve never met a human worth cloning,可知是指克隆人是一个愚蠢的做法。所以选A。

  小题2:推理题。根据文章第二段可知这个计划的结果还是不确定的,它提及这个,是想告诉人们克隆人会有很多的困难与问题。所以选D。

  小题3:细节题。根据文章倒数第三段最后一句“both looking forward to studying the ways that her clones differ from Missy.”可知Mark Westhusin 通过克隆Missy发现Missy和她克隆的不同,所以选C。

  小题4:推理题。根据文章第4段内容可知动物克隆会产生很多有缺陷的胚胎和器官,很不成功。所以选B。

  小题5:标题确定题:根据文章内容和第一段的句子:“I’ve never met a human worth cloning,” says cloning expert Mark Westhusin from his lab at Texas A&M University. “It’s a stupid endeavor.”可知这篇文章主要介绍科学家不同意克隆人类,所以选B。

纠错评论责编:examwkk
相关推荐
热点推荐»

book.www.jq91.net

  • 全国英语等级考试口试必备第五级
    ¥15.80
  • 全国英语等级考试教材第五级(全新版)
    ¥49.00
  • 高教版全新全国英语等级考试教材第5级+辅导5件套
    ¥194.00
  • 高教版全新全国英语等级考试教材第5级公共英语五级标准教程PETS1
    ¥50.00
  • 高教版全新全国英语等级考试教材第4级公共英语四级标准教程PETS4
    ¥60.00
黄页网 | hb影视网 | 葡京娱乐 | 澳门葡京 | 军事网 | 博狗 | ag8 | 亚洲城 | 博狗 |